Energielabel aanvragen?
SENS Consult regelt het!

Bij SENS Consult helpen wij u graag met het aanvragen van een energielabel voor uw woning. Of u nu uw huis wilt verkopen, verhuren of verduurzamen, een nauwkeurige beoordeling van uw energielabel door onze gecertificeerde Energieprestatie Adviseurs (EP-adviseurs) zorgt ervoor dat u voldoet aan alle wettelijke eisen.

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning of pand. Het label varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energie-onzuinig) en is verplicht bij verkoop of verhuur van een woning. Een energielabel helpt potentiële kopers en huurders om een weloverwogen keuze te maken op basis van de energiezuinigheid van de woning.

Voordelen van een energielabel aanvragen

Bij SENS Consult helpen we u graag bij het aanvragen van een energielabel voor uw woning. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is, en het heeft diverse voordelen. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rij.

Inzicht in de energiezuinigheid van uw woning

Door een energielabel aan te vragen krijgt u een beter inzicht in de energieprestaties van uw woning. Het label geeft aan hoe zuinig uw woning is met betrekking tot energiegebruik, isolatie, en verwarming. Zo kunt u ontdekken welke aspecten van uw woning verbeterd kunnen worden om energie en kosten te besparen.

Potentiële waardeverhoging van uw woning

Een gunstig energielabel kan de waarde van uw woning verhogen. Potentiële kopers of huurders hechten steeds meer waarde aan energiezuinige woningen, omdat dit lagere energiekosten en een comfortabeler leefklimaat betekent. Door te investeren in energiebesparende maatregelen kunt u dus niet alleen besparen op uw energierekening, maar ook de waarde van uw woning verhogen.

Bijdragen aan een duurzamere toekomst

Door een energielabel aan te vragen en energiebesparende maatregelen te treffen, draagt u bij aan een duurzamere toekomst. Een energiezuinige woning verbruikt minder fossiele brandstoffen, waardoor de CO2-uitstoot vermindert. Dit helpt bij het tegengaan van klimaatverandering en het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties.

Voldoen aan wettelijke verplichtingen

In veel landen, waaronder Nederland, is het verplicht om een geldig energielabel te hebben bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Door tijdig een energielabel aan te vragen, voldoet u aan de wettelijke eisen en voorkomt u boetes die kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Wat kost het om een energielabel aan te vragen?

Wij bieden energielabels aan voor verschillende soorten woningen:

Icoon voor energielabel appartement

Apartement

< 100 m²

€235,- 

Icoon voor energielabel eensgezinwoning

Eengezinswoning

> 100 m²

€279,-

Icoon voor Energielabel vrijstaand huis

Vrijstaande woning

< 250 m²

€319,-

Icoon voor energielabel villa

Villa

> 250 m²

€359,-

Hoe lang is een energielabel geldig?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Na deze periode moet er een nieuw energielabel worden aangevraagd, vooral als er in de tussentijd energiebesparende maatregelen zijn getroffen die de energieprestatie van de woning of het gebouw hebben verbeterd.

Hoe werkt een woningopname?

Onze adviseur bekijkt uw woning in ± 30-60 minuten. Welke aspecten worden er nu eigenlijk nauwkeurig onderzocht? Dat zijn er meerdere, maar denk vooral aan:

Bijvoorbeeld een rijtjeshuis uit de jaren ’70, een appartement uit de jaren ’90 of een vrijstaande villa uit 2005. Het bouwjaar en type woning zijn belangrijk voor het bepalen van de energieprestatie, omdat oudere woningen vaak minder goed geïsoleerd zijn en energie-efficiënte technologieën missen.

De grootte en indeling van uw woning. Een grotere woning heeft vaak meer energie nodig voor verwarming en koeling, terwijl een compactere woning over het algemeen energiezuiniger is. De indeling kan ook invloed hebben op de luchtcirculatie en daarmee op de energie-efficiëntie van het ventilatiesysteem.

Er zijn verschillende manieren om te isoleren, bijvoorbeeld dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Goede isolatie zorgt voor minder warmteverlies en helpt zo om de energievraag voor verwarming te verminderen. Bovendien zorgt goede isolatie voor een comfortabeler binnenklimaat en minder tocht.

 

Denk aan een HR-ketel, warmtepomp of stadsverwarming. Het type verwarmingssysteem en de efficiëntie ervan zijn belangrijk voor het energieverbruik. Moderne, energiezuinige systemen zorgen voor een lager energieverbruik en een beter energielabel.

Bijvoorbeeld natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Een goed ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat, en moderne systemen met warmteterugwinning kunnen ook bijdragen aan energiebesparing door de warmte uit de afgevoerde lucht te hergebruiken.

Dit kan bijvoorbeeld airconditioning zijn of passieve koeling. Een efficiënt koelsysteem kan helpen om de energievraag voor koeling te verminderen. Passieve koeltechnieken, zoals zonwering of natuurlijke ventilatie, zijn vaak energiezuiniger dan actieve systemen zoals airconditioning.

 

Wordt warm water verplaatst met een cv-ketel, zonneboiler of warmtepomp? Het type warmwatervoorziening en de efficiëntie ervan beïnvloeden de energieprestatie van de woning. Duurzame oplossingen, zoals zonneboilers en warmtepompen, kunnen bijdragen aan een beter energielabel.

Bijvoorbeeld zonnepanelen, zonnecollectoren of een windmolen. Duurzame energieopwekking kan het energieverbruik uit fossiele brandstoffen verminderen en bijdragen aan een beter energielabel. Bovendien zorgt lokale energieopwekking voor minder afhankelijkheid van externe energieleveranciers en kan het de energiekosten verlagen.

Voorbeelden hiervan zijn LED-verlichting, spaarlampen of halogeenlampen. Energiezuinige verlichting draagt bij aan een lager energieverbruik en dus een beter energielabel. LED-verlichting is bijvoorbeeld veel efficiënter dan halogeen- of gloeilampen en gaat langer mee, waardoor het vervangen van verlichting een positieve impact heeft op de energieprestatie van uw woning.

Heeft u een slimme meter of traditionele meter? Een slimme meter geeft inzicht in het energieverbruik en kan bijdragen aan bewustwording en energiebesparing. Bovendien kan de energieadviseur met een slimme meter het verbruik nauwkeuriger in kaart brengen en zo een realistischer beeld geven van de energieprestatie van de woning.

De energieadviseur berekent op basis hiervan de hoeveelheid energie die nodig is voor:
  • Verwarming;
  • Tapwater;
  • Ventilatie;
  • Koeling van de woning.
Aan de hand van deze verschillende factoren wordt het energielabel vastgesteld en afgegeven.

Waarom kiezen voor SENS Consult?

Bij SENS Consult begrijpen we hoe belangrijk duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn in de huidige samenleving. Daarom streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden bij het aanvragen van energielabels. Hier zijn enkele redenen waarom u voor SENS Consult zou moeten kiezen:

Gecertificeerde EP-adviseurs met ruime ervaring in het aanvragen van energielabels

We hechten veel waarde aan nauwkeurigheid en zorgen ervoor dat onze beoordelingen in overeenstemming zijn met de geldende wet- en regelgeving. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat uw energielabel niet alleen accuraat is, maar ook voldoet aan alle wettelijke eisen. Onze deskundige adviseurs zijn gecertificeerd en ervaren in het beoordelen van energieprestaties. Ze hebben talloze energielabels aangevraagd en weten precies wat nodig is om aan de wettelijke eisen te voldoen. 

Betrouwbaar familiebedrijf gespecialiseerd in duurzaamheid

Als een vertrouwd familiebedrijf hebben we ons gericht op duurzaamheid en energie-efficiëntie. We zijn trots op onze betrokkenheid bij het milieu en streven ernaar om onze klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Persoonlijke en professionele service

Bij SENS Consult zijn we toegewijd aan het leveren van een persoonlijke en professionele service. We nemen de tijd om naar uw wensen te luisteren en beantwoorden graag al uw vragen. Ons doel is om u zich op uw gemak te laten voelen en ervoor te zorgen dat u tevreden bent met de resultaten.

Concurrentiële prijzen

Bij SENS Consult streven we ernaar om onze klanten betaalbare en concurrerende prijzen te bieden. We geloven dat het aanvragen van een energielabel een kosteneffectief proces moet zijn, zonder verborgen kosten of onverwachte uitgaven.

Snel en efficiënt

We begrijpen ook dat tijd waardevol is, en daarom zorgen we ervoor dat onze diensten snel en efficiënt worden uitgevoerd. Ons team werkt nauw samen om ervoor te zorgen dat uw energielabel zo snel mogelijk wordt afgeleverd, zonder concessies te doen aan kwaliteit of nauwkeurigheid.

Kies voor SENS Consult en ervaar de vele voordelen van het werken met een professioneel, betrouwbaar en ervaren team dat toegewijd is aan duurzaamheid en uitmuntende service.

Kom in Contact

Wilt u een energielabel aanvragen of bent u er aan toe om tot 50% minder uit te geven aan uw energierekening met isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen installatie?

SENS Consult levert milieuvriendelijke en budgetvriendelijke diensten. Neem contact met ons op via dit formulier en u wordt binnen 24 uur gebeld door uw eigen accountmanager!

Begin vandaag met besparen op uw energierekening!

SENS Consult heeft de contactgegevens nodig die u ons hebt verstrekt om contact met u op te nemen over onze diensten. Deze communicatie kan op elk gewenst moment worden beëindigd. Voor meer informatie over hoe u zich kunt afmelden, en over onze inspanningen om uw privacy te beschermen, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.

Telefoonnummer

085-800 0851

E-mail