Isolatie

SENS Consult: Het Isolatiebedrijf dat u Helpt Besparen

Elk jaar verspillen miljoenen Nederlandse huishoudens onnodig veel geld aan verwarmingskosten, omdat de warmte uit hun woningen gemakkelijk ontsnapt. Door isolatie te plaatsen, bespaart u op energiekosten en profiteert u van een aangenaam binnenklimaat. Uw woning blijft eenvoudiger op een comfortabele temperatuur, waardoor u minder hoeft te verwarmen of te koelen. Bij SENS Consult in Den Haag bieden we diverse vormen van isolatie aan om uw woon- of bedrijfsruimte optimaal te isoleren. Onze deskundigen staan klaar om u te voorzien van advies en maatwerk! Vraag nu direct een isolatie advies aan!

Onze Oplossingen voor Woningisolatie

SENS Consult begrijpt het belang van een bedrijfspand of woning isoleren. Goede isolatie zorgt niet alleen voor een comfortabel binnenklimaat, maar helpt ook om de wereld duurzamer te maken door uw energieverbruik en energiekosten te verlagen. Ontdek onze verschillende isolatiediensten in Den Haag, allemaal uitgevoerd door onze gecertificeerde medewerkers.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat je huis aangenamer aanvoelt, omdat het de warmte beter vasthoudt en de muren minder koud aanvoelen. De meest gebruikte materialen hiervoor zijn glaswol, steenwol en HR++ EPS-parels (kleine piepschuim bolletjes van geëxpandeerd polystyreen). In sommige situaties, zoals bij een smalle ruimte tussen de muren, past niet elk materiaal. We kunnen je adviseren welke materialen geschikt zijn.

De isolatiewaarde, die aangeeft hoe goed een materiaal warmte vasthoudt, hangt vooral af van de breedte van de ruimte tussen de muren. Een term die vaak wordt gebruikt om deze waarde te beschrijven is de Rc-waarde. Deze waarde geeft de warmteweerstand van een bouwdeel aan. Een niet-geïsoleerde spouwmuur heeft een lage warmteweerstand, ongeveer 0,4 m² K/W. Als je een spouw van 6 centimeter isoleert, neemt de warmteweerstand van de muur toe tot 1,7 m² K/W, wat betekent dat de muur beter isoleert.

Foto van spouwmuurisolatie
Foto van dakisolatie met Icynene

Dakisolatie

Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte en is een van de grootste energieverspillers in huis. Helaas zijn de meeste Nederlandse daken maar matig geïsoleerd. Uw dak isoleren kan u letterlijk >800 euro per jaar besparen, afhankelijk van uw energie contract. Ook houdt u in de zomer de warme buitenlucht buiten uw huis en heeft u nog meer wooncomfort.

Het dak isoleren kan op 2 manieren: aan de binnen- of de buitenkant. Het hellende dak wordt aan de binnenzijde geïsoleerd. Dit is de meest goedkope oplossing. Dit kunnen wij met verschillende soorten dakisolatie. Wij kunnen u advies op maat geven en precies vertellen welke materialen er nodig zijn.

Vloerisolatie en bodemisolatie​

Vloerisolatie maakt uw vloer lekker warm. We hebben een oplossing voor uw vloerisolatie, ongeacht of uw vloer van beton of hout is. We plaatsen isolatiemateriaal boven of onder de vloer om warmteverlies te stoppen en uw wooncomfort te verhogen.

Voor een betonnen vloer adviseren wij het gebruik van isolatiematerialen zoals wol, schuim of folie, afhankelijk van de mogelijkheden in uw woning. Houten vloeren zijn het beste te isoleren met glaswol, mineraalwol of isolatieplaten. Deze stoffen laten lucht door en voorkomen vochtproblemen. Bovendien dempen ze het geluid, wat prettiger is voor je buren.

Als vloerisolatie in de kruipruimte onder uw huis niet kan, bieden wij bodemisolatie als alternatief. Deze methode houdt kou en vochtigheid tegen, door het aanbrengen van HR++ EPS-parels op de bodem van de kruipruimte.

Vloerisolatie levert je ongeveer dezelfde winst op als een rente van 3,5 procent op je spaarrekening, doordat je zoveel bespaart op je verbruik gas. Een goed geïsoleerde vloer verhoogt niet alleen de waarde van uw huis, maar ook uw wooncomfort. De kosten van vloerisolatie verdient u gemiddeld binnen 3,5 jaar terug. Met overheidssubsidies kan dit zelfs nog sneller, in ongeveer 3 jaar.

Doorsnede van Triple Glas

Isolatieglas

Ervaar een aangenaam binnenklimaat en bespaar op uw energiekosten met isolatieglas. We leveren en installeren diverse soorten isolatieglas, waardoor u kunt genieten van een comfortabeler en energiezuiniger huis.

Enkel glas of standaard dubbel glas laat vaak veel warmte ontsnappen, waardoor uw woning koud en oncomfortabel aanvoelt in de winter. Dit kan leiden tot condensatie en koudeval, een tochtstroom langs het raam. Met de introductie van verbeterd isolatieglas zoals HR++ en triple glas (HR+++) kunt u deze problemen effectief verminderen en tegelijkertijd besparen op uw stookkosten.

HR++ en triple glas zijn superieur aan enkel of standaard dubbel glas, dankzij hun geavanceerde isolatie-eigenschappen. Ze bestaan uit meerdere glaslagen met een tussenliggende spouw gevuld met edelgassen zoals argon of krypton. Deze gassen zijn betere isolatoren dan gewone lucht, en de speciale warmtereflecterende coating op het glas kaatst warmte terug naar binnen.

SENS Consult biedt hoogwaardige isolatieglasoplossingen die ervoor zorgen dat u tot 25% bespaart op uw stookkosten. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over de beste keuze voor uw woning.

Lees Meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Subsidies voor Isolatie​

Om uw woning nog energiezuiniger te maken en tegelijkertijd te besparen op uw energierekening, kunt u profiteren van diverse subsidies voor isolatie. Dit geldt zowel voor huiseigenaren als verenigingen van eigenaren (VvE’s).

Als huiseigenaar kunt u gebruikmaken van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie biedt een vergoeding voor isolatiemaatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas en triple glas, en vloerisolatie. Daarnaast kunt u via het Nationaal Warmtefonds tegen een lage rente geld lenen om uw woning te verduurzamen met de Energiebespaarlening.

VvE’s kunnen een aanvraag indienen voor de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die gebruikt kan worden voor energieadvies, procesbegeleiding of een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP), en energiebesparende maatregelen in het gebouw en de appartementen. Het Nationaal Warmtefonds biedt voor VvE’s de VvE Energiebespaarlening.

Het Nationaal Isolatieprogramma, dat tot en met 2030 loopt, heeft als doel 2,5 miljoen woningen te isoleren, met name de 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen (label E, F en G). Hiervoor stelt het Rijk vier miljard euro beschikbaar. Het programma bestaat uit vier actielijnen, waaronder het isoleren van koopwoningen door samenwerking met gemeenten en het isoleren van huurwoningen door verhuurders.

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden om uw woning beter te isoleren en tegelijkertijd te profiteren van financiële voordelen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de beschikbare subsidies en leningen. Samen kunnen we werken aan een duurzamere en energiezuinigere toekomst!

Veelgestelde Vragen over Isolatie

Een isolatiespecialist kan u helpen bij het bepalen van het soort isolatie dat in uw huis is aangebracht. Tijdens een inspectie worden de huidige isolatiematerialen en hun toestand bekeken, waarna verstandig isolatie advies over mogelijke upgrades wordt gegeven.

De rendabelste isolatie wordt bepaald door uw specifieke situatie, zoals constructie en type woning. Over het algemeen is spouwmuurisolatie het rendabelst, gevolgd door vloer- en dakisolatie. Een isolatie professional kunt u adviseren over de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

De kosten voor het isoleren van een woning zijn afhankelijk van het soort isolatie dat wordt gebruikt, de grootte van het pand en de gebruikte materialen. Om een duidelijke indicatie van de kosten en mogelijke besparingen te krijgen, vergelijkt u offertes van verschillende isolatiebedrijven.

Om een betrouwbaar isolatiebedrijf te vinden, kunt u zoeken naar gecertificeerde professionals met goede referenties en beoordelingen. Vraag ook vrienden, familie en collega’s om aanbevelingen en vergelijk offertes van verschillende bedrijven om de beste keuze te maken.

Let bij het kiezen van een isolatiebedrijf op certificering, expertise, aanbevelingen en beoordelingen. Zorg ervoor dat de organisatie effectief communiceert en open en eerlijk is over de kosten van het project, de materialen en de verwachte output.

Een isolatieadviseur beoordeelt uw woning en stelt tijdens een adviesgesprek vragen over uw behoeften en verwachtingen. Op basis van deze informatie zal de adviseur uitgebreide aanbevelingen doen over de beste isolatiemethoden en over de mogelijke kosten en besparingen.

Kom in Contact

Wilt u een energielabel aanvragen of bent u er aan toe om tot 50% minder uit te geven aan uw energierekening met isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen installatie?

SENS Consult levert milieuvriendelijke en budgetvriendelijke diensten. Neem contact met ons op via dit formulier en u wordt binnen 24 uur gebeld door uw eigen accountmanager!

Begin vandaag met besparen op uw energierekening!

SENS Consult heeft de contactgegevens nodig die u ons hebt verstrekt om contact met u op te nemen over onze diensten. Deze communicatie kan op elk gewenst moment worden beëindigd. Voor meer informatie over hoe u zich kunt afmelden, en over onze inspanningen om uw privacy te beschermen, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.

Telefoonnummer

085-800 0851

E-mail